Επιλογή Σελίδας

Η υγιής πορεία των ανθρώπων διαμορφώνεται από βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Συχνά το στρες, ο πανικός, ο θυμός, η θλίψη, οι ενοχές, ο φόβος και άλλα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν σημαντικά την κλινική εικόνα του ασθενή και είναι υπεύθυνα για τις γνωστές πλέον, ψυχοσωματικές ασθένειες.

Η ολοκληρωμένη ιατρική προσέγγιση μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας όλων των ειδικοτήτων είναι η μόνη σίγουρη μέθοδος για την ολική ίαση του ατόμου. Στο Πράξις Υγείας, αυτό είναι ο βασικός μας στόχος. Δεν μένουμε μόνο στην αντιμετώπιση των οργανικών συμπτωμάτων αλλά αξιολογούμε το ρόλο των ψυχολογικών παραμέτρων προκειμένου να απαντήσουμε στις βαθύτερες ανάγκες του ασθενή.
Το πλαίσιο ψυχολογικής υποστήριξης του Κέντρου μας δεν περιορίζεται στη διαχείριση των συναισθηματικών προβλημάτων που εμφανίζονται ανά περίπτωση και σποραδικά. Αντιθέτως, στοχεύει στην ψυχική ενδυνάμωση του ατόμου. Έτσι, το βοηθά να ανακαλύψει τον εαυτό του, να εκφράσει τις αγωνίες του, να αναδείξει τις δυνατότητές του και να ενεργοποιήσει τα προσωπικά του θέλω. Εκπαιδεύει, δηλαδή το άτομο να λειτουργεί δημιουργικά απέναντι στη ζωή του, ώστε να βιώνει την πραγματικότητα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας με αισιοδοξία και σθένος σε μόνιμη βάση.

Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης παρέχουμε ψυχολογικές υπηρεσίες, όπως:

  • ατομικές συνεδρίες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες
  • συναντήσεις ζευγαριών
  • οικογενειακές συναντήσεις
  • ομιλίες για γονείς και εκπαιδευτικούς
  • ομιλίες σε φορείς (σχολεία, δήμους, επαγγελματικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία, οργανώσεις κοινωνικής μέριμνας κ.α.) για θέματα υγείας και πρόληψης.

Μέσα από μια σειρά βραχύχρονων ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων, αλλά και δράσεων πρόληψης προσφέρουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους όλων των ηλικιών να θέσουν σε προτεραιότητα την υγεία και την ισορροπία τους.

Αναζητήστε ψυχολογική βοήθεια εγκαίρως και η κατάλληλη αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος θα αποδειχθεί σωτήρια.

Share

Το ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ενημερώνει ότι από Τετάρτη 20/5 επιστρέφει στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του:
Δευτέρα – Παρασκευή 06:30-21:30 & Σάββατο 07:00-15:00.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares
Μετάβαση στο περιεχόμενο