Επιλογή Σελίδας

ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΤΕΣΤ

allergika test

Αν είστε αλλεργικός, μπορεί να αντιδράτε σε μία ή περισσότερες συγκεκριμένες ουσίες.

Κάθε ουσία που μπορεί να προκαλεί κάποια αλλεργική αντίδραση ονομάζεται αλλεργιογόνο.

Για να προσδιοριστεί ποιες συγκεκριμένες ουσίες προκαλούν τις αλλεργίες σας, ο αλλεργιολόγος σας θα εξετάσει με προσοχή την επίδραση στην επιδερμίδα σας ή, μερικές φορές, στο αίμα σας, πολύ μικρών ποσοτήτων συνηθισμένων αλλεργιογόνων.

Τα αλλεργικά τεστ είναι σχεδιασμένα για να συγκεντρώνουν όσο το δυνατόν ακριβέστερες πληροφορίες έτσι ώστε ο γιατρός σας να μπορέσει να προσδιορίσει τα αίτια της αλλεργίας σας και να σας υποβάλλει στην κατάλληλη θεραπεία.


Τύποι Αλλεργικών Τεστ

Δερμοαντιδράσεις δια Νυγμού (με τσίμπημα): Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την είσοδο ελάχιστης ποσότητας αλλεργιογόνου στην επιδερμίδα με το άνοιγμα μιας μικρής, αόρατης οπής με σκαριφιστήρα μέσα από σταγόνα εκχυλίσματος αλλεργιογόνου.

Αν έχετε κάποια αλλεργία, τα συγκεκριμένα αλλεργιογόνα στα οποία είστε αλλεργικός, θα προκαλέσουν στο δέρμα σας μία μικρή τοπική αντίδραση (κοκκινίλα, πομφός, κνησμός).

Ενδοδερμική Τεχνική: περιλαμβάνει ένεση με μια μικρή ποσότητα αλλεργιογόνου κάτω από την επιδερμίδα.

Αυτή η μορφή εξέτασης είναι πιο ευαίσθητη από ότι η μέθοδος δια του νυγμού και χρησιμοποιείται σπανιότερα, σε περίπτωση που οι δερμοαντιδράσεις δια νυγμού είναι αρνητικές.

Τεστ πρόκλησης: Περιλαμβάνει την χορήγηση μικρών ποσοτήτων του ύποπτου αλλεργιογόνου δια του στόματος, της εισπνοής ή άλλων οδών.

Με την εξαίρεση τροφίμων και φαρμάκων, τα τεστ πρόκλησης εκτελούνται μόνο σε ελεγχόμενο περιβάλλον και πάντα την άμεση επίβλεψη ενός αλλεργιολόγου.

Εξετάσεις αίματος: Μερικές φορές ο αλλεργιολόγος θα σας υποβάλλει σε μια εξέταση αίματος που ονομάζεται τεστ RAST.

Η εξέταση αυτή περιλαμβάνει λήψη αίματος, είναι πιο δαπανηρή και τα αποτελέσματα δεν είναι έτοιμα τόσο γρήγορα όσο στα δερματικά τεστ.

Το κέντρο μας προσφέρει την αυτοματοποιημένη μέθοδο ΙmmunoCAP για τον προσδιορισμό ειδικών αντισωμάτων (RAST), μέσω μιας απλής εξέτασης αίματος, για κλινική διάγνωση και παρακολούθηση αλλεργιών (όπως αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργικό άσθμα, τροφικές αλλεργίες, αλλεργία σε νυγμούς υμενοπτέρων (μέλισσα, σφήκα), φαρμακευτική αλλεργία (αντιβιοτικά).

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 83 (Παπανικολή)
Χαλάνδρι, 152 32
Τηλ.: 210 6813000 , 210 6818100
Viber: 6974 757666
Fax: 210 6818300
E-mail: info@praxis-ygeias.gr

Κλείστε ραντεβού εύκολα και γρήγορα με οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμείτε!

Κλείστε ραντεβού online
iatriki episkepsi

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πρόσφατα άρθρα

Δείτε τα πιο πρόσφατα άρθρα του ιατρικού διαγνωστικού κέντρου ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Έλεγχος πριν το εμβόλιο κατά του SaRs-CoV-2

Το ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ με εξειδίκευση στον χώρο της διάγνωσης αλλεργιών ενημερώνει ότι έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής τεστ σε έκδοχα που...
Διαβάστε περισσότερα

Άσθμα, αιτίες και συμπτώματα

Το άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αεραγωγών. Οι αεραγωγοί (βρόγχοι) είναι οι σωλήνες που μεταφέρουν...
Διαβάστε περισσότερα

Το ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ενημερώνει ότι από Τετάρτη 20/5 επιστρέφει στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του:
Δευτέρα – Παρασκευή 06:30-21:30 & Σάββατο 07:00-15:00.

Pin It on Pinterest

Μετάβαση στο περιεχόμενο