Επιλογή Σελίδας

ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΤΕΣΤ

allergika test

Αν είστε αλλεργικός, μπορεί να αντιδράτε σε μία ή περισσότερες συγκεκριμένες ουσίες.

Κάθε ουσία που μπορεί να προκαλεί κάποια αλλεργική αντίδραση ονομάζεται αλλεργιογόνο.

Για να προσδιοριστεί ποιες συγκεκριμένες ουσίες προκαλούν τις αλλεργίες σας, ο αλλεργιολόγος σας θα εξετάσει με προσοχή την επίδραση στην επιδερμίδα σας ή, μερικές φορές, στο αίμα σας, πολύ μικρών ποσοτήτων συνηθισμένων αλλεργιογόνων.

Τα αλλεργικά τεστ είναι σχεδιασμένα για να συγκεντρώνουν όσο το δυνατόν ακριβέστερες πληροφορίες έτσι ώστε ο γιατρός σας να μπορέσει να προσδιορίσει τα αίτια της αλλεργίας σας και να σας υποβάλλει στην κατάλληλη θεραπεία.


Τύποι Αλλεργικών Τεστ

Δερμοαντιδράσεις δια Νυγμού (με τσίμπημα): Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την είσοδο ελάχιστης ποσότητας αλλεργιογόνου στην επιδερμίδα με το άνοιγμα μιας μικρής, αόρατης οπής με σκαριφιστήρα μέσα από σταγόνα εκχυλίσματος αλλεργιογόνου.

Αν έχετε κάποια αλλεργία, τα συγκεκριμένα αλλεργιογόνα στα οποία είστε αλλεργικός, θα προκαλέσουν στο δέρμα σας μία μικρή τοπική αντίδραση (κοκκινίλα, πομφός, κνησμός).

Ενδοδερμική Τεχνική: περιλαμβάνει ένεση με μια μικρή ποσότητα αλλεργιογόνου κάτω από την επιδερμίδα.

Αυτή η μορφή εξέτασης είναι πιο ευαίσθητη από ότι η μέθοδος δια του νυγμού και χρησιμοποιείται σπανιότερα, σε περίπτωση που οι δερμοαντιδράσεις δια νυγμού είναι αρνητικές.

Τεστ δια εκδοράς: Ο όρος τεστ δια εκδοράς αναφέρεται σε μια μέθοδο που δεν συνηθίζεται και περιλαμβάνει ξύσιμο της επιδερμίδας και κατόπιν στάξιμο του αλλεργιογόνου σε εκείνη την περιοχή.

Τεστ πρόκλησης: Περιλαμβάνει την χορήγηση μικρών ποσοτήτων του ύποπτου αλλεργιογόνου δια του στόματος, της εισπνοής ή άλλων οδών.

Με την εξαίρεση τροφίμων και φαρμάκων, τα τεστ πρόκλησης εκτελούνται μόνο σε ελεγχόμενο περιβάλλον (πχ Νοσοκομείο) και πάντα υπό την άμεση επίβλεψη ενός αλλεργιολόγου.

Εξετάσεις αίματος: Μερικές φορές ο αλλεργιολόγος θα σας υποβάλλει σε μια εξέταση αίματος που ονομάζεται τεστ RAST.

Η εξέταση αυτή περιλαμβάνει λήψη αίματος, είναι πιο δαπανηρή και τα αποτελέσματα δεν είναι έτοιμα τόσο γρήγορα όσο στα δερματικά τεστ.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 83 (Παπανικολή)
Χαλάνδρι, 152 32
Τηλ.: 210 6813000 , 210 6818100
Viber: 6974 757666
Fax: 210 6818300
E-mail: info@praxis-ygeias.gr

Κλείστε ραντεβού εύκολα και γρήγορα με οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμείτε!

Κλείστε ραντεβού online
iatriki episkepsi

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΙΑΤΡΟΙ

ΛΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ

Τηλέφωνο: 210 6813000
Email: info@praxis-ygeias.gr

Pin It on Pinterest