Επιλογή Σελίδας

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε τόσο εσείς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα από τη γρίπη είναι να κάνετε αντιγριπικό εμβόλιο κάθε χρόνο.

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος ικανή να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια που να απαιτεί νοσηλεία ή ακόμα και στον θάνατο. Η παγκόσμια οργάνωση υγείας (WHO) συνιστά τον εμβολιασμό όλων ηλικίας 6 μηνών και άνω με το ετήσιο αντιγριπικό εμβόλιο.

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους εμβολιαζόμαστε;

Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την νοσηρότητα από την γρίπη, τις νοσηλείες και τους θανάτους στα παιδιά.

Ο εμβολιαζόμενος δεν προστατεύει μόνο τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του. Εδώ περιλαμβάνονται ευάλωτοι οργανισμοί όπως βρέφη, μικρά παιδιά, υπερήλικες και άτομα με χρόνιες νόσους.

Στις ΗΠΑ, κατά την περίοδο 2016-2017, υπολογίζεται ότι ο εμβολιασμός απέτρεψε 5,3 εκατομμύρια ανθρώπους από το να νοσήσουν, μείωσε κατά 2,6 εκατομμύρια τις επισκέψεις σε ιατρεία και κατά 85.000 τις νοσηλείες λόγω του ιού της γρίπης.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός αποτελεί σημαντικό εργαλείο πρόληψης για ασθενείς με χρόνια νοσήματα (Πνευμονοπάθειες, Σακχ. Διαβήτη, Στεφαν. Νόσο, Βαλβιδοπάθειες, Ανοσοκαταστολή κλπ).

Είναι απαραίτητος και για τις έγκυες γυναίκες καθώς τις προστατεύει από την γρίπη αλλά, όπως έχει αποδειχθεί , προστατεύει και το νεογνό από τον ιό της γρίπης για αρκετούς μήνες μετά τον τοκετό.

Επιστημονικές έρευνες σε ασθενείς που νοσηλεύθηκαν με γρίπη έδειξαν ότι εκείνοι που είχαν εμβολιασθεί, εμφάνισαν ελαφρύτερα συμπτώματα και χρειάσθηκαν λιγότερες ημέρες νοσηλείας.

Στο Πράξις Υγείας παρέχουμε άμεση ιατρική φροντίδα & διαγνωστικό έλεγχο.
Κλείστε το ραντεβού σας online, εύκολα και γρήγορα!

Γιατί πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο;

Οι ιοί της γρίπης μεταβάλλονται τακτικά και έτσι τα εμβόλια εναντίον τους αναβαθμίζονται κάθε χρόνο ώστε να είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της επερχόμενης εποχικής γρίπης.

Η προστασία που παρέχει το αντιγριπικό εμβόλιο εξασθενεί με τον χρόνο, οπότε είναι αναγκαία η ετήσια χορήγησή του για σωστή προστασία.

Είναι το εμβόλιο ασφαλες;

Τα αντιγριπικά εμβόλια έχουν καλή καταγραφή ασφάλειας. Κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη εδώ και 50 χρόνια λαμβάνουν με ασφάλεια τα εμβόλια εναντίον της γρίπης και, όπως μας εγγυώνται οι εγκυρότεροι μηχανισμοί ελέγχου όπως είναι ο FDA και ο ΕΜΑ, πληρούν τα υψηλότερα κριτήρια ασφαλείας.

 Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες επιδράσεις του εμβολίου;

– Πόνος

– Ερυθρότητα

– Μικρό οίδημα στο σημείο της έγχυσης του εμβολίου

– Χαμηλή πυρετική κίνηση

– Ήπια κεφαλαλγία – αρθραλγίες

Πότε πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός;

– Προς το τέλος του Οκτωβρίου.

 Είναι συμβατό με το εμβόλιο έναντι του πνευμονιόκοκκου;

– Είναι δυνατόν να χορηγηθούν και τα δύο εμβόλια ταυτόχρονα, σε διαφορετική θέση έγχυσης (στα δύο μπράτσα) ή με διαφορά τουλάχιστον ενός μήνα μεταξύ τους.

ΣΑΒΒΑΣ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ MD
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ

Share

Το ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ενημερώνει ότι από Τετάρτη 20/5 επιστρέφει στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του:
Δευτέρα – Παρασκευή 06:30-21:30 & Σάββατο 07:00-15:00.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares
Μετάβαση στο περιεχόμενο