Επιλογή Σελίδας

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

Η λιπομέτρηση  συνιστά μέθοδο εκτίμησης του ποσοστού λίπους στο σώμα. Η εκτίμηση του σωματικού λίπους είναι απαραίτητη για την ανίχνευση μιας παθολογικής κατάστασης όπως είναι η παχυσαρκία ή η υποθρεψία. Η λιπομέτρηση αποτελεί μέρος μιας γενικότερης εξέτασης, η οποία ονομάζεται ανάλυση σύστασης σώματος.

Τι είναι η ανάλυση σύστασης σώματος;

Η ανάλυση σύστασης σώματος είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία εκτιμάται και αξιολογείται η εσωτερική εικόνα του οργανισμού και των συστατικών που τον συνθέτουν, δηλαδή η άλιπη και η λιπώδης μάζα του σώματος. Η άλιπη μάζα συμπεριλαμβάνει τα οστά, τους μύες, το νερό, τους συνδετικούς και οργανικούς ιστούς. Το σωματικό λίπος χωρίζεται σε δομικό και το αποθηκευτικό λίπος. Στο δομικό λίπος περιλαμβάνεται το λίπος των οργάνων και ιστών (νεύρα, πνεύμονες, συκώτι, εγκέφαλος και μαστικοί αδένες). Το αποθηκευτικό λίπος βρίσκεται κυρίως στον λιπώδη ιστό. Το σύνολο της άλιπης και λιπώδους μάζας αποτελούν το συνολικό βάρος σώματος.

Γιατί είναι απαραίτητη η ανάλυση σύστασης σώματος;

Το συνολικό βάρος από μόνο του σε μια οικιακή ζυγαριά ή το φαρμακείο έχει πολύ μικρή σημασία, καθώς δεν μας δίνει καμία ουσιαστική πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του οργανισμού. Με την ανάλυση σύστασης σώματος αξιολογούμε τμηματικά και συνολικά το είδος, το ποσοστό και την κατανομή του λίπους, της μυϊκής μάζας, της οστικής μάζας, των υγρών και άλλων δεικτών στο σώμα. Συνδυάζοντας αυτές τις πληροφορίες με το ιστορικό του ασθενούς μπορούμε να προβούμε στο σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής και άσκησης ώστε να προληφθούν, να αντιμετωπιστούν και σε μερικές περιπτώσεις να αντιστραφούν κάποια προβλήματα υγείας που προκύπτουν από τον τρόπο ζωής και διατροφής μας όπως υπέρταση, παχυσαρκία κλπ. Όλα αυτά με το βέλτιστο και ταχύτερο τρόπο χωρίς την παραμικρή επίπτωση στην υγεία.

Σε ποιους απευθύνεται η συγκεκριμένη εξέταση;

  • Υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος
  • Άτομα με καρδιοπάθεια, υπέρταση ή/και υπερχοληστερολαιμία
  • ‘Ατομα με χρόνια νοσήματα που χρήζουν διατροφικής υποστήριξης όπως σακχαρώδης διαβήτης, υποθυρεοειδισμός, νόσος Crohn, κοιλιοκάκη, HIV, αρθρίτιδα, Χ.Α.Π., καρκινοπαθείς κ.α.
  • Επαγγελματίες αθλητές σε περίοδο αποκατάστασης από τραυματισμό
  • Έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες
  • Άτομα τρίτης ηλικίας

Με τι εξοπλισμό γίνεται η ανάλυση σύστασης σώματος και ποιος την πραγματοποιεί ;

Η ανάλυση σύστασης σώματος πραγματοποιείται με τον αναλυτή σωματικής σύνθεσης InBody 120 ο οποίος διαθέτει τετραπολικό σύστημα αφής με ηλεκτρόδια 8 σημείων. Υπολογίζει αποτελεσματικά το βάρος, τον σκελετικό μυικό ιστό (SMM), τον λιπώδη ιστό, τα συνολικά υγρά του σώματος (TBW), τον άλιπο ιστό (FFM) και τον δείκτη μάζας σώματος (BMI). Επίσης ο λιπομετρητής, μετράει το σπλαχνικό λίπος (κλίμακα), τον βασικό μεταβολικό ρυθμό (BMR) και διαθέτει αυτόματη σωματομετρία (αναλογία περιμέτρου μέσης / γοφών – WHR). Ελέγχει τον μυϊκό ιστό, το λίπος, το βάρος και έχει τμηματική κατανομή λίπους και άλιπου ιστού σε 5 τμήματα του σώματος. Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και ο σχεδιασμός του εξατομικευμένου προγράμματος τρόπου ζωής και διατροφής γίνεται από ειδικό διαιτολόγο – διατροφολόγο.

Λιπομέτρηση 25€
1η συνεδρία με Διαιτολόγο – Διατροφολόγο 30€
1η συνεδρία με Διαιτολόγο – Διατροφολόγο & Λιπομέτρηση 45€

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 83 (Παπανικολή)
Χαλάνδρι, 152 32
Τηλ.: 210 6813000 , 210 6818100
Viber: 6974 757666
Fax: 210 6818300
E-mail: info@praxis-ygeias.gr

Κλείστε ραντεβού εύκολα και γρήγορα με οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμείτε!

Κλείστε ραντεβού online
iatriki episkepsi

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΤΕΡΖΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΕΡΖΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Τηλέφωνο: 210 6813000
Email: info@praxis-ygeias.gr

Πρόσφατα άρθρα

Δείτε τα πιο πρόσφατα άρθρα του ιατρικού διαγνωστικού κέντρου ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ.

7 τρόποι για τη μείωση των «κακών» λιπαρών στη διατροφή μας

Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει για το διαχωρισμό των λιπαρών της διατροφής μας σε «καλά» και «κακά». Η πεποίθηση ότι...
Διαβάστε περισσότερα

Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη;

Τόσο ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 όσο και ο τύπου 2 αποτελούν χρόνιες παθήσεις που απαιτούν παρακολούθηση εφ΄ όρου ζωής....
Διαβάστε περισσότερα

Ελαιόλαδο και Kαρδιαγγειακή Nόσος

Κάθε χρόνο καταγράφονται 3,9 εκατομμύρια θάνατοι στην Ευρώπη, οι οποίοι οφείλονται σε εκδηλώσεις...
Διαβάστε περισσότερα

Το ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ενημερώνει ότι από Τετάρτη 20/5 επιστρέφει στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του:
Δευτέρα – Παρασκευή 06:30-21:30 & Σάββατο 07:00-15:00.

Pin It on Pinterest

Μετάβαση στο περιεχόμενο