Επιλογή Σελίδας

Τι έχει παίξει ρόλο στην μείωση της θνητότητας από καρκίνο του μαστού;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου. Η θνητότητα από τη νόσο έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός πού αποδίδεται κυρίως στους εξής δύο παράγοντες:

  1. Στη διάγνωση της νόσου σε πρωιμότερο στάδιο με την ευρεία εφαρμογή του πρωσυμπτωματικού ελέγχου(screening).
  2. Η πρόοδος στη συστηματική θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Ποιος είναι ο σκοπός της μαστογραφίας;

Η μαστογραφία είναι μια εξέταση με αναμφισβήτητη αξία, καθώς μπορεί να αποβεί σωτήρια σε περίπτωση που μια γυναίκα διαγνωστεί, μέσω αυτής, με καρκίνο του μαστού. Σκοπός της είναι η πρώιμη διάγνωση, δηλαδή ο εντοπισμός του καρκίνου.

Ποια είναι τα ποσοστά εμφάνισης της νόσου;

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 200.000 ετησίως. Στην Ελλάδα περίπου 5.000 γυναίκες νοσούν από καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι 1 στις 9 γυναίκες στην Ευρώπη θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1 στις 12. Παρατηρείται όμως αυξητική τάση των περιστατικών. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%.

Με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού (Οκτώβριος) το ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ προσφέρει πακέτο εξετάσεων. Κάντε πράξη την πρόληψη και κλείστε εγκαίρως το ραντεβού σας.

Share

Το ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ενημερώνει ότι από Τετάρτη 20/5 επιστρέφει στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του:
Δευτέρα – Παρασκευή 06:30-21:30 & Σάββατο 07:00-15:00.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares
Μετάβαση στο περιεχόμενο