Επιλογή Σελίδας

Τι έχει παίξει ρόλο στην μείωση της θνητότητας από καρκίνο του μαστού;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου. Η θνητότητα από τη νόσο έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός πού αποδίδεται κυρίως στους εξής δύο παράγοντες:

  1. Στη διάγνωση της νόσου σε πρωιμότερο στάδιο με την ευρεία εφαρμογή του πρωσυμπτωματικού ελέγχου(screening).
  2. Η πρόοδος στη συστηματική θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Ποιος είναι ο σκοπός της μαστογραφίας;

Η μαστογραφία είναι μια εξέταση με αναμφισβήτητη αξία, καθώς μπορεί να αποβεί σωτήρια σε περίπτωση που μια γυναίκα διαγνωστεί, μέσω αυτής, με καρκίνο του μαστού. Σκοπός της είναι η πρώιμη διάγνωση, δηλαδή ο εντοπισμός του καρκίνου.

Ποια είναι τα ποσοστά εμφάνισης της νόσου;

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 200.000 ετησίως. Στην Ελλάδα περίπου 5.000 γυναίκες νοσούν από καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι 1 στις 9 γυναίκες στην Ευρώπη θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1 στις 12. Παρατηρείται όμως αυξητική τάση των περιστατικών. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%.

Με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού (Οκτώβριος) το ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ προσφέρει πακέτο εξετάσεων. Κάντε πράξη την πρόληψη και κλείστε εγκαίρως το ραντεβού σας.

Share
Hooks Digital Agency | UI, UX, Brand, Web, Design, Development

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares