Επιλογή Σελίδας

Ο θυμός αυξάνει τον κίνδυνο να πάθουμε έμφραγμα του μυοκαρδίου

Γνωρίζατε ότι ο θυμός μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφράγματος, καθώς επίσης και η υπερβολική και έντονη σωματική άσκηση. Όταν δε, συνδυάσουμε την έντονη άσκηση με συναισθήματα οργής και θυμού, που πιθανώς αισθανόμαστε εκείνη τη στιγμή, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά για την υγεία μας, αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα του Καναδικού πανεπιστημίου McMaster.

Η σωματική άσκηση αλλά και ο θυμός αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό παλμό, αλλάζοντας τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να στέλνεται έτσι λιγότερο αίμα στην καρδιά. Στην περίπτωση δε, που οι αρτηρίες είναι επιβαρυμένες η πιθανότητα ενός εμφράγματος είναι μεγάλη.

Με δεδομένα από 12,461 ασθενείς, με μέσο όρο ηλικίας τα 58 χρόνια και 52 χώρες, οι ερευνητές διερεύνησαν πρωτίστως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι άνθρωποι που είχαν υποστεί έμφραγμα. Βρήκαν ότι το 13% από αυτούς είχαν επιδοθεί σε σωματική άσκηση και ότι το 14% ήταν θυμωμένοι. Φυσικά οι γιατροί τονίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες για τα καρδιολογικά προβλήματα, τους οποίους πρέπει να προσπαθούμε να ελέγχουμε, όπως είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή και οι αυξημένες τιμές των λιπιδίων στο αίμα.

Πηγή: www.ygeiasthemata.gr

Κάντε την πράξη πρόληψη, ενημερωθείτε για τα πακέτα καρδιολογικών εξετάσεων και κλείστε το ραντεβού σας.

Share

Το ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ενημερώνει ότι από Τετάρτη 20/5 επιστρέφει στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του:
Δευτέρα – Παρασκευή 06:30-21:30 & Σάββατο 07:00-15:00.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares
Μετάβαση στο περιεχόμενο